HEVOSTAITOKERHO 

Kyseessä ei ole perinteinen ratsastustunti, vaan kokonaisvaltaisempi kokonaisuus. Heppakerhoissa pääsee tutustumaan hevosharrastuksen pehmeään arvomaailmaan ja lempeään puuhasteluun hevosten kanssa. Kerho pitää sisällään ohjattua hevosten käsittelyä, hoitamista, maastakäsittelyä, varustamista, ratsastusta ja ajamista. Kerhot on tarkoitettu kaiken tasoisille yli 5-vuotiaille.

Kaikki kerhossa toimivat hevoset ovat tottuneet lapsiin ja ovat erittäin soveltuvia toimintaan.

2 x 2h/kk  55€

3 x2h /kk 75€

4x 2h/kk 100€

päivät ja kellonajat katsotaan ryhmäkohtaisesti.

Muuta infoa:

Kypärä

Toivomme, että jokaiselta löytyy  VG1 standardin mukainen kypärä. Se kestää mikäli hevonen kaatuu tai astuu kypärän päälle. Tarvittaessa meiltä saa lainata kypärää, jos oma kypärä ei ole nykystandardien mukainen. Ratsastuskypärä on tärkein ratsastajan varuste. Hyvin istuva turvakypärä onkin ratsastusharrastuksen alkaessa ensimmäinen hankinta. Kypärää tulee käsitellä huolellisesti. Jos kypärä tipahtaa kädestä lattialle, voi siihen tulla ulospäin näkymättömiä heikentymiä jolloin kypärä ei enää suojaa tositarpeen tullen. Jotta ratsastuskypärä on turvallinen, sen tulee istua päähän hyvin ja hihnat tulee säätää itselle juuri sopivaksi.

Hanskat

Hyvin istuvat ja käyttöön sopivat hanskat lisäävät turvallisuutta. Ratsastushanskat lämmittävät ja suojaavat käsiä, sekä parantavat pitoa.

Meillä hanskat tulee olla kädessä taluttaessa ja suositeltavaa käyttää myös ratsastaessa.

Kengät 

Ratsastuskengissä tärkeintä on turvallisuus. Kaikissa ratsastukseen käytetyissä kengissä tulisi olla kanta, jotta jalka ei luiskahda jalustimen läpi. Perinteinen ratsastuskenkä on lyhytvartinen ja hyvin nilkkaa tukeva.

Housut

Toivomme, että myös kesähelteellä hevosten kanssa pidettäisiin pitkälahkeisia housuja, jotta vältymme turhilta nirhaumilta ja haavereilta. Ratsastaessa jalan iho jää helposti jalustinhihnan ja satulan väliin.