HEVOSET

Precious Magic Flower "MANTA"  Irlannincob-tamma 

Syntynyt 2014

Manta on ihana persoona. Herkkä, yritteliäs, kiltti ja lempeä tamma. Manta tykkää olla ihmisen seurassa, erityisesti siliteltävänä. Jos hänelle on epäreilu, hän jähmettyy paikalleen. Manta vaatii käsittelyssä ja ratsastettaessa jämäkkyyttä, äärimmäistä selkeyttä ja johdonmukaisuutta, mutta myös paljon rakkautta, kiitosta ja rauhallisia otteita. Ratsastettessa se on eteenpäinpyrkivä ja reipas. Joskus Manta stressaa uuden ratsastajan apujen käyttöä ja seilaa käynnin ja ravin välillä, kun ei oikein tiedä mitä vauhtia häneltä odotetaan. Siksi selkeys apujen käytössä on sen kanssa ehdottoman tärkeää.  Toinen keino epäselkässä tilanteessa Mantalla on pysähtyä ja jähmettyä paikelleen. 

 Manta ei tykkää takkuisten jouhien kovaotteisesta harjaamisesta. Manta ei myöskään tykkää, että sitä talutetaan riimusta kiinni pitäen. 

Yhdessä toukokuusta 2022 lähtienPöly Prinssi "PRINSSI"  Suomenpienhevos-ruuna 

Syntynyt 2012

Prinssi on kiltti, luotettava, huumorintajuinen, viileä, anteeksiantava ja rauhallinen kaikkien kaveri. Joskin vähän kärsii eroahdistuksesta ja yksin jäädessään hänen vakaat hermonsa järkkyvät. Prinssi on ratsastettaessa selkeä, helppo, osaava ja luotettava. Prinssi osaa vaikka mitä hauskaa ja esittelee taitojaan mielellään. Monitoimiponina se toimii ratsuna, ajohevosena reellä ja kieseillä, hyppelee esteitäkin hyvällä tyylillä, kuljettaa lapsia turvallisesti kenttää ympäri, vetää pulkkaa perässä kylmähermoisesti, lanaa kenttää työkamppeissa ja mitä ikinä mieleen juolahtaakaan. Prinssi on Annan kouluttama niin maasta kuin selästä. Prinssi rakastaa ihmisen seuraa ja kun se toivoo rapsutuksia hännän alle, se kävelee vastaan takaperin.

Säkäkorkeus 147,5cm

Yhdessä tammikuusta 2017 lähtienTuomaalan Onni-Aaron "ONNI" Shetlanninponiruuna 

Meidän ihana Onni. Hän on usein uusia, äkkiä lähestyviä ihmisiä kohtaan epäluuloinen. Onni rakastaa rauhaa ja rauhallisesti liikehtiviä ihmisiä. Ratsastettaessa Onni on reipas ja yritteliäs jos häntä osaa motivoida. Pakotettuna ja ilman kiitosta Onnin kanssa työskentelystä ei tule mitään. Kärryponina Onni on ihan mainio tapaus, myös rekiajelut on Onnin juttu. Selästä Onni taitaa perusasiat, Onni on vasta vanhemmalla iällä ratsuksi koulutettu. Sillä on kivat askellajit ja jarrut toimii aina. Niin ihana tyyppi, joka rakastaa rauhallisessa mielentilassa olevan ihmisen läsnäoloa. 

Säkäkorkeus 100cm

Syntynyt 2008

Yhdessä marraskuusta 2018 lähtienWillie White Nose "WILI" 

Irlannincob-ori 

Wili on rohkea, reipas ja helposti oppiva varsa, jota ei voinut jättää ostamatta. Maailman ihastuttavin tyyppi, josta on niin helppo tykätä! 

Syntynyt 2022

Yhdessä helmikuusta 2023 lähtienRiki on shettisruuna, joka asustelee meillä kesän ajan jälleen 2023. Riki on mahtava ja reipas ajoponi. Ratsun hommissa Riki vielä harjottelee. Omistaja Emma Asunmaa
Ippe on welsh partbred-tamma, joka asustelee meillä kesän ajan. Ippe on reipas, lempeä ja herttainen tyyppi. Ippeä voi hoitaa kaiken tasoiset heppailijat ja se ei tee pahaa kärpäsellekkään. Omistaja Emma Asunmaa